Jełczenie smalcu - strona 5

note /search

Ryby, podział ryb konsumpcyjnych

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 847
Wyświetleń: 4564

, pieczarkowym, holenderskim) z warzywami z wody. Ryby smażone W oleju sojowym, słonecznikowym, w smalcu. Ilość...

Lipidy - zalecenia żywnościowe

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1022

- zawartość procentowa 18:2 (n-6) 18:3 (n-3) 20:5 (n-3) 22:6 (n-3) tłuszcz z masła 1-4 0,4-2 - - smalec 2-15 0...

Peklowanie - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1344

(+psychrofilne), zmiany chemiczne (jełczenie tłuszczu) Solone- jełczenie tłuszczu, rozwój bakterii, barwne plamy...

Mikroflora gleby

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 1925

tłuszczowych. Kwasy tłuszczowe (szczególnie nienasycone), mogą dalej ulegać przemianom tzw. jełczeniu, w wyniku...