Jełczenie mąki - strona 4

note /search

Model optymalizacyjny zadania

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Ekonometria
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1092

. Norma zużycia mąki w maszynie wynosi na kilogram makaronu świderek 0,85 kilograma, a makaronu muszelek...

Wykład - gnicie ryb, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1267

ze zjełczałego surowca mrożonego. Często jełczeją śledzie solone. Powszechnie jako części jadalne ciała ryb...

Przechowywanie tłuszczów - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1638

tego procesu powstają ketokwasy z których przez dekarboksylację tworzą się metyloketony. Jełczeniu ketonowemu...

Opracowanie - zearalenon, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Pobrań: 14
Wyświetleń: 427

stężeniach (około 70,5 mg / kg) potwierdzono w próbkach mąki kukurydzianej i płatków kukurydzianych...

Ryboflawina - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 21
Wyświetleń: 679

. od kory……… Głównym jej źródłem są: -drożdże -jaja -mleko -wątroba -sery -mąka z wysokich przemiałów...

Polepszacze do pieczywa

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1813

Polepszacze do pieczywa: Uzupełnianie słabej mąki - gluten Klasyczne proszki do pieczenia...