Wykład - cechy dyskwalifikujące pieczywo, sem V

Nasza ocena:

3
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1113
Komentarze: 0
Notatek.pl

Pobierz ten dokument za darmo

Podgląd dokumentu
Wykład - cechy dyskwalifikujące pieczywo,  sem V - strona 1

Fragment notatki:

Cechy dyskwalifikujące pieczywo:
Zgniecenie lub deformacja
Uszkodzenie mechaniczne (kształt płaski, chlebek porozrywany)
Ślady pleśni lub objawy zakażenia laseczką ziemniaczaną
Skórka:
Oddzielająca się od miękiszu
Zabrudzona
Spalona
Miękisz
Lepki
Niedopieczony
Kruszący się
Z zakalcem
Zanieczyszczony
Z obecnymi grudkami mąki lub soli
O niewłaściwej porowatości
Smak
Gorzki
Kwaśny
Zbyt słony
Niesłony
Obcy dla danego rodzaju pieczywa
Zapach Stęchły
Mdły Obcy
... zobacz całą notatkę



Komentarze użytkowników (0)

Zaloguj się, aby dodać komentarz