Zafałszowanie żywności - wykład
- Uniwersytet Gdański
- Analiza żywności
, miejsce wpływając prZez to na bezpieczeństwo tego środka Barwnik annatto Ryż, jęczmień, mąka, siarczan VI...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
, miejsce wpływając prZez to na bezpieczeństwo tego środka Barwnik annatto Ryż, jęczmień, mąka, siarczan VI...
jak: smażenie i duszenia z tłuszczem. Produkty zalecane: - sucharki, - czerstwe pieczywo pszenne, - mąka pszenna...
. Warto wspomnieć również o manioku - roślinie, którą po wysuszeniu przerabia się na mąkę - bazę...
Wstęp: Pieczywo - wyroby wypiekane z mąki, wody i soli w połączeniu z różnymi dodatkami. Stanowi...
hamują rozwój Clostridium Botulinum, uniemożliwienie powstawania prod. jełczenia tłuszczów. -uzyskanie...
rozwoju drobnoustrojów chorobotwórczych lub nagromadzania się związków szkodliwych w procesie jełczenia...
rozmaitym zmianom zwanym jełczeniem. Zmiany te zależą od składu chemicznego - największe zachodzą...
być: - masło, - śmietana, - oleje. - źródłem węglowodanów powinny być: - biała mąka, - drobne kasze, - jasne...
, zawiesinami z mąki i mleka, - owoce i warzywa podawane w postaci gotowanej, surówek i sałatek, - zaleca...
o działaniu zapierającym: - ryż, - mąka ziemniaczana, - galaretka, - warzywa i owoce bogate w garbniki...