Fruktoza - strona 3

Cykl pentozo-fosforanowy

  • Politechnika Śląska
  • dr hab. Marian Bidziński
  • Biochemia
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1162

glicerynowy. Powstaje erytroza i dodatkowo fruktozo-6-fosforan. 6) Regeneracja heksozy. Reakcja polega...

Znaczenie technologiczne glutenu

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 196
Wyświetleń: 2898

WĘGLOWODANY (CUKRY): cukry proste heksozy 6 at C w cząsteczce - najbardziej rozpowszechniona glukoza, fruktoza...

Hipoteza Shallenbergera

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1701

sześcioczłonowym we fruktozie) Talica 5.5. Właściwości słodzące cukrów Talica 5.6. Stężenia sacharydów i alditoli...

TRAWIENIE WĘGLOWODANÓW

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1001

+glukoza (enzym-maltaza) Laktoza-glukoza+glukoza (enzym-laktaza) Szacharoza-glukoza+fruktoza (enzym...

POLISAHARYDY

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 14
Wyświetleń: 777

. INULINA- polisacharyd zbudowany z 32 reszt fruktozy, połączonych 1-2 β glikozydowo. Występowanie: bulwy...

Cukry i sacharydy - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • prof. dr hab. inż. Aleksander Kołodziejczyk
  • Chemia organiczna
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1015

. Do cukrów prostych naleŜy aldehyd glicerynowy (gliceroza), ryboza, glukoza, fruktoza i wiele innych. JeŜeli...

Węglowodany - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 70
Wyświetleń: 875

, ksyzola -heksozy - 6*C - glukoza (G), fruktoza (F), galaktoza, mannoza Cukry złożone Dwucukry - sacharoza...

Wykład - produkty pszczele, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 98
Wyświetleń: 742

proste glukoza i fruktoza -dwucukier sacharoza O kolorze miodu w dużej mierze decyduje barwniki roślinne...