Fruktoza - strona 2

Ketozy - opracowanie

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 21
Wyświetleń: 910

- powstaje w procesach metabolicznych, pentoza. 3- D-fruktoza- źródło: soki owocowe, miód, z bulw karczochów...

Współczynnik oddechowy - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Anna Tukiendorf
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 525
Wyświetleń: 1638

przekształcana jest do fruktozo-6-fosforanu przez izomerazę heksozofosforanową . Reakcja ta jest odwracalna...

Przemiany glicerolu - wykład sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Urszula Katarzyna Gawlik-Dziki
  • Biochemia
Pobrań: 259
Wyświetleń: 1680

ten po częściowym przekształceniu w 3-fosforan gliceraldehydu przekształca się do 1,6-bisfosforanu fruktozy...

Skład miodu, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Zdzisław Jan Targoński
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 49
Wyświetleń: 700

Skład miodu Węglowodany w największej ilości monosacharydy: glukoza (~34%), fruktoza (~39...

Biochemia-pytania Zestaw 1

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biochemia
Pobrań: 0
Wyświetleń: 455

one: a) fruktozo-1,6-bisfosforan -> fruktozo-6-fosforan b) ornityna -> cytrulina c) 6-fosfoglukonian -> rybulozo-5...

Cukry żywność

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 77
Wyświetleń: 2674

rozkładany w procesie glikolizy Fruktoza - najsłodszy cukier na świecie, w owocach miodzie, fermentuje...