Fruktoza - strona 2

note /search

Ketozy - opracowanie

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 21
Wyświetleń: 959

- powstaje w procesach metabolicznych, pentoza. 3- D-fruktoza- źródło: soki owocowe, miód, z bulw karczochów...

Współczynnik oddechowy - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 875
Wyświetleń: 2100

przekształcana jest do fruktozo-6-fosforanu przez izomerazę heksozofosforanową . Reakcja ta jest odwracalna...

Skład miodu, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 63
Wyświetleń: 707

Skład miodu Węglowodany w największej ilości monosacharydy: glukoza (~34%), fruktoza (~39...

Biochemia-pytania Zestaw 1

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biochemia
Pobrań: 0
Wyświetleń: 469

one: a) fruktozo-1,6-bisfosforan -> fruktozo-6-fosforan b) ornityna -> cytrulina c) 6-fosfoglukonian -> rybulozo-5...

Cukry żywność

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 112
Wyświetleń: 2814

rozkładany w procesie glikolizy Fruktoza - najsłodszy cukier na świecie, w owocach miodzie, fermentuje...