Fruktoza - strona 4

Trawienie węglowodanów - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 28
Wyświetleń: 672

+glukoza (enzym-maltaza) Laktoza-glukoza+glukoza (enzym-laktaza) Szacharoza-glukoza+fruktoza (enzym...

Glukoza

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr hab. Marian Bidziński
  • Biochemia
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1232

izomerów glukozy (zob. heksozy). Jednym z często występujących naturalnie izomerów glukozy jest fruktoza...

Wykład - rodzaje miodów, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 126
Wyświetleń: 840

Przeciętny skład miodu pszczelego: Składnik miodu Udział (W %) Woda 17,20 Węglowodany, w tym Fruktoza Glukoza...

Zastosowanie enzymów, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1064

do glukozy i fruktozy -rafinozę do fruktozy i helibiozy? Pochodzenie: sacharomyces cerevisia Zastosowanie...

Analiza enzymatyczna, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Zdzisław Jan Targoński
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1281

- glukoza, D - glukoza/D - fruktoza, rafinoza, skrobia, sacharoza/D - glukoza, sacharoza/D -glukoza/D...

Poilisaharydy - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 7
Wyświetleń: 532

. INULINA- polisacharyd zbudowany z 32 reszt fruktozy, połączonych 1-2 β glikozydowo. Występowanie: bulwy...

Reakcja izomeryzacji- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr hab. Jolanta Maria Bryjak
  • Inżynieria bioreaktorów
Pobrań: 819
Wyświetleń: 3948

Izomeraza ksylozowa jest enzymem wewnątrzkomórkowym katalizującym izomeryzacje ksylozy we fruktozę...