Egzamin z technologii żywności , sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Technologia żywności
GRUPA 1 1.W miodzie glukoza i fruktoza to dwa najobficiej występujące dwucukry. 2.Dwucukier...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
GRUPA 1 1.W miodzie glukoza i fruktoza to dwa najobficiej występujące dwucukry. 2.Dwucukier...
+glukoza (enzym-maltaza) Laktoza-glukoza+glukoza (enzym-laktaza) Szacharoza-glukoza+fruktoza (enzym...
izomerów glukozy (zob. heksozy). Jednym z często występujących naturalnie izomerów glukozy jest fruktoza...
do kwasu propionowego *sacharoza jest rozkładana do glukozy i fruktozy. Fruktoza fermentuje do kwasu...
Przeciętny skład miodu pszczelego: Składnik miodu Udział (W %) Woda 17,20 Węglowodany, w tym Fruktoza Glukoza...
do glukozy i fruktozy -rafinozę do fruktozy i helibiozy? Pochodzenie: sacharomyces cerevisia Zastosowanie...
- glukoza, D - glukoza/D - fruktoza, rafinoza, skrobia, sacharoza/D - glukoza, sacharoza/D -glukoza/D...
Metody enzymatyczne Metody enzymatyczne stosuje się głównie do oznaczania glukozy i fruktozy...
. INULINA- polisacharyd zbudowany z 32 reszt fruktozy, połączonych 1-2 β glikozydowo. Występowanie: bulwy...
Izomeraza ksylozowa jest enzymem wewnątrzkomórkowym katalizującym izomeryzacje ksylozy we fruktozę...