Fruktoza - strona 5

Pytania z cukrów i kwasów

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr Beata Wikiera
  • Biochemia
Pobrań: 336
Wyświetleń: 3248

którym można rozróżnić glukozę i fruktozę 4.reakcja cukrów z kwasem3,5-dinitrosalicylowym(dns) 5. omów fosforolize...

Cukry

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 266
Wyświetleń: 1918

i hemicelulozy). HEKSOZY - Fruktoza • W stanie wolnym jako -Dfruktopiranoza, w sacharozie -D-fruktofuranoza...

Inwersja sacharozy- instrukcje laboratoryjne

  • Politechnika Warszawska
  • prof. nzw. dr hab. inż. Tadeusz Hofman
  • Laboratorium termodynamiki i chemii fizycznej
Pobrań: 154
Wyświetleń: 3241

optycznie czynnych (jak np. sacharozy, glikozy, fruktozy) posiadają właściwość skręcania płaszczyzny...

Wykład - ocena towaroznawcza miodu, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Rafał Adam Cierpiała
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 301
Wyświetleń: 2359

, którego szybkość zależy od zawartości wody w miodzie, stosunku glukozy do fruktozy, zawartości dekstryn...

Filtracja kłębkowa - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. Iwona Puzio
  • Fizjologia zwierząt
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1743

w jednostce czasu. Inulina to niewystępujący w ustroju polimer fruktozy. Klirens inuliny jest miarą GFR...