Fruktoza - strona 6

WĘGLOWODANY PRZYSWAJALNE I NIEPRZYWWAJALNE

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 63
Wyświetleń: 413

i fruktoza: miód, owoce, warzywa Sacharoza: miód, owoce, cukier z cukierniczki Laktoza: mleko...

Metody fizyczne oraz chemiczne

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1638

żółtobrunatne Odróżnianie fruktozy od glukozy i dwucukrów Kilka cm3 roztworu badanych cukrów zmieszać z 2,5 cm3...

Wykład - swoistość enzymów

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof dr hab. Marta Konkofer
  • Biochemia
Pobrań: 868
Wyświetleń: 4466

), izomeryzacji (do fruktozo-6-fosforanu) czy też mutarotacji (do glukozo-1-fosforanu). Każda z tych reakcji...

Synergizm-optracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Krzysztof Krygier
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 28
Wyświetleń: 819

- skrobia zrobiona z fruktozy), pełnie funkcje zdrowotne - jest jedynym prawdziwym prebiotykiem...

Wykład - glikoliza, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Urszula Katarzyna Gawlik-Dziki
  • Biochemia
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1309

, fruktoza, mannoza, galaktoza i glicerol. Proces glikolizy może zachodzić zarówno w warunkach tlenowych...