Fermentacja mlekowa - strona 6

Woda w produktach spożywczych, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 84
Wyświetleń: 763

, aerogenes i proteus) * bakterie fermentacji mlekowej - 3% pobudza - 5% hamuje - 15% unieczynnia - 15-20...

Drożdże browarnicze- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 224
Wyświetleń: 1610

, bakterie fermentacji mlekowej, Proteus, Pseudomonas, Geotrichum, Aspergillus, Penicillum, Mucor. Bacillus...

Winiarstwo - definicja i rodzaje - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1022

- odkwaszanie, rozkład kwasów organicznych, mogą powodować ostry smak i mysi posmak wina. Bakterie fermentacji...

Ogórki, fermantacja masłowa - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 63
Wyświetleń: 798

lotne. Rozpuszcza się tlen i bakterie fermentacji mlekowej -  metabioza.  1 okres - ziarniaki...

Mleczarstwo - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1043

: Bakterii (ziarniaki, pałeczki) 85% Drożdży 15% Fermentacja: Mlekowa i alk 14-18h 20-23stC Produkt...

Pojęcia na egzamin, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Bernadetta Kotwica
  • Mikrobiologia
Pobrań: 399
Wyświetleń: 1372

szlachetne mające zastos. w przemyśle. Fer. mlekowa możemy podzielić na właściwa fermentację mlekowa...

Utrwalanie żywności - metody

  • Uniwersytet Wrocławski
  • mgr Adam Duda
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 203
Wyświetleń: 2282

fermentacje (mlekową, alkoholową, pro­pionową) Do zabiegów lub metod utrwalania żywności należy zaliczyć...