Fermentacja mlekowa - strona 5

Oznaczenie świeżości mleka - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Małgorzata Miśniakiewicz
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 280
Wyświetleń: 3864

) jest następstwem zaawansowanej fermentacji mlekowej laktozy (cukru mlecznego) do kwasu mlekowego i innych kwaśnych...

Wykład - maślarstwo, serowarstwo, kapusta

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 112
Wyświetleń: 980

z wytworzeniem bakterii fermentacji mlekowych - masło ma specyficzny smak. Obecnie uzyskujemy słodką śmietanę...

Pytania - Produkcja żywności

  • prof. dr hab. inż. Wiesław Przybylski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1456

, Oktoberfestbier, Golden Ale i porterów. Zastosowanie bakterii fermentacji mlekowej w produkcji żywności...