Fermentacja mlekowa - strona 4

Mikrobiologia - podstawy (laboratorium)

  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • dr inż. Barbara Breza-Boruta
  • Mikrobiologia
Pobrań: 154
Wyświetleń: 7329

,coccus) Fermentacja: mlekowa(glukoza>kw.pirogronowy+H+>kw.mlek.): G+,nieruchliwe,nie wytwarzają katalazy...

Piekarnia - projekt

  • Politechnika Śląska
  • dr inż. Wojciech Zoleński
Pobrań: 686
Wyświetleń: 4088

jego spulchnienie. Uzyskuje się to w wyniku fermentacji alkoholowej i fermentacji mlekowej. Są to złożone procesy...

Żywność atrybucyjna - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1946

mikroflory ograniczając rolę patogenów jelitowych *Regulują florę przewodu pokarmowego *Bakterie fermentacji...

Budowa chloroplastu - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Anna Tukiendorf
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1015

których wzajemny stosunek zależy od warunków w jakich odbywa się fermentacja. np. fermentacja mlekowa, acetonowo...

Wykład - mleczarstwo ogólnie, bakterie

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1225

: System Orla Jonsena: bakterie właściwej fermentacji mlekowej bakterie pseudofermentacji   ad. 1 podgrupy...

Enzymologia - notatki z wykładu 8

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Enzymologia
Pobrań: 84
Wyświetleń: 945

jakikolwiek produkt pirogronian --- (dehydrogenaza pirogronianowa fermentacja mlekowa) → mleczan dehdro +NADH...

Analiza żywności-kwasowość

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 777
Wyświetleń: 4536

przebieg fermentacji mlekowej. Niska wartość kwasowości lotnej pokazuje nam, że kapusta jest przechowywana...