Fermentacja mlekowa - strona 3

Monosacharydy - zadania

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Chemia
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1904

= 200C roztworu glukozy poddano fermentacji mlekowej. Otrzymano 1,8061024cząsteczek kwasu mlekowego...

Pytania na kolokwium, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Dr hab Alicja Szwed
  • Mikrobiologia
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1120

w komórkach drobnoustrojów  34.Jakie drobnoustroje przeprowadzają właściwą fermentacje mlekową  35.Co oznacza...

Formy oddychania - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Urszula Katarzyna Gawlik-Dziki
  • Mikrobiologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 805

. u Clostridium, alkohol ( fermentacja alkoholowa)również u Clostridium, kwas mlekowy (fermentacja mlekowa) np...

Fermentowane surowce roślinne

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1120

Jedynymi bezpośrednimi organizmami oprócz bakterii fermentacji mlekowej ś bakterie propionowe i drożdże...

Fermentacje-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 210
Wyświetleń: 1274

produktów ostatecznych. FERMENTACJA MLEKOWA Bakterie fermentacji mlekowej : - Gramm „+” - nie wytwarzają...