Fermentacja mlekowa - strona 2

Bakterie kwasu octowego- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 546
Wyświetleń: 3934

Mikrobiologiczna celuloza - cellulan Bakterie fermentacji mlekowej Niejednorodna diagnostycznie grupa Cecha wspólna...

Fermentacje - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Urszula Katarzyna Gawlik-Dziki
  • Biochemia
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1015

, kwas bursztynowy i kwas octowy. FERMENTACJA MLEKOWA przebiega w warunkach beztlenowych, w mięśniach...

Glikoliza i glukoneogeneza- zagadneinia

  • Politechnika Wrocławska
  • prof. dr hab. inż. Józef Oleksyszyn
  • Biochemia
Pobrań: 217
Wyświetleń: 2856

jest fermentacja mlekowa i alkoholowa, skoro są tak niewydajne? Fermentacja alkoholowa, gdzie zachodzi i z jakich...

Wykład - koncentrat pomidorowy, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Rafał Adam Cierpiała
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 49
Wyświetleń: 875

fermentacji mlekowej Niekiedy rozwój bakterii z grupy Bacillus wywołujących tzw. zepsucie płasko-kwaśne...

Fermentacja - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 84
Wyświetleń: 861

Gr- Erwinia, Klebsiella, Serratia Bakterie fermentacji mlekowej- Leuconostoc Drożdże Debaryomyces...