Diacetyl

Pytania na kolokwium - Suszenie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • prof. Jankowski
  • Inżynieria bioprocesowa
Pobrań: 21
Wyświetleń: 616

: diacetyl LAB zakwas 3) Opisać metodę oznaczania aktywności glukoamylazy 4) P/F Czy LAB sa beztlenowcami...

Drożdże browarnicze- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1631

- Lactobacillus brevis - właściwości amylolityczne pozakomórkowe, polisacharydy, diacetyl (najbardziej...

Propionibacterium - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biologia molekularna
Pobrań: 21
Wyświetleń: 707

przez Propionibacterium: Lotne kwasy tłuszczowe ( propionowy, octowy) Nadtlenek wodoru Diacetyl Bakteriocyny Bakteriocyny...

Powstawanie substancji próchnicznych

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • mgr Bernard Gross
  • Substancje próchnicze gleby
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1379

i ketonów jak acetol, diacetyl) oraz dehydratacji (powstają furfurale). Powstałe w ten sposób związki...

Fermentacja - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 84
Wyświetleń: 861

1 Mol kwa mlekowego. Drugą cząsteczkę stanowi etanol/ kw octowy/ inne zw: Acetoina Diacetyl...

Wykład - maślarstwo, serowarstwo, kapusta

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 112
Wyświetleń: 980

i cremonis. Uzyskuje się zakwaszone substancje aromatyczne Diacetyl - orzechowo-migdałowy zapach, te 4...

Opakowanie aktywne i inteligentne

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia opakowań
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1428

świeżości są przeznaczone dla wykrycia m.in. takich związków, jak CO2, diacetyl, aminy, etanol...