Dekstryny fermentacja - strona 16

note /search

Układ pokarmowy

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Anatomia funkcjonalna człowieka
Pobrań: 350
Wyświetleń: 1904

Bakteryjna fermentacja resztek pokarmów -> ważna szczeg. u roślinożerców ( powstają LKT) Synteza: biotyna, kw...

Mikrobiologia - podstawy (laboratorium)

  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Mikrobiologia
Pobrań: 322
Wyświetleń: 7686

,coccus) Fermentacja: mlekowa(glukoza>kw.pirogronowy+H+>kw.mlek.): G+,nieruchliwe,nie wytwarzają katalazy...

Fizjologia roślin - kolokwium

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 357
Wyświetleń: 1946

glikolizy z testowych: fermentacja mleczna czym się różni szlak CAM od C3 oksygenaza alternatywnej ...

Wykład - dżem, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 525
Wyświetleń: 3094

przed fermentacją Mała kaloryczność Duża zawartość owoców ...