Clostridium botulinum

Surowce roślinne - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Teresa Anna Korniłłowicz-Kowalska
  • Mikrobiologia
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1141

. Dr.powodujące zatrucia pokarmowe( Clostridium Botulinum-b.mocne zatrucia jadem kiełbasianym, Cl. Perfringens...

Surowce zwierzęce - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Teresa Anna Korniłłowicz-Kowalska
  • Mikrobiologia
Pobrań: 154
Wyświetleń: 980

, Ziarniak G+,na skorze zwierzat,w jamie nosowo-gardł człowieka) Clostridium Botulinum(Laseczka Jadu...

Egzamin z technologii żywności, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 287
Wyświetleń: 1204

bardzo kwaśna o pH poniżej 3,7. 9. Pałeczka wytwarzająca jad kiełbasiany to Clostridium botulinum. 10...

Wykład - zanieczyszczenia biologiczne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 140
Wyświetleń: 763

kiełbasianym -wywołane laseczką Clostridium botulinum, która może być wytwarzana w warunkach beztlenowych...

Zatrucia pokarmowe - wykład

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Propedeutyka medycyny
Pobrań: 28
Wyświetleń: 875

 Clostridium botulinum  Clostridium perfringens  E. coli (szczepy chorobotw.)  Campylobacter jejuni...

Korzyści ze stosowania sub. dodatkowych

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Anna Maria Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 14
Wyświetleń: 539

hamują rozwój Clostridium Botulinum, uniemożliwienie powstawania prod. jełczenia tłuszczów. -uzyskanie...