Blanszowanie

Metale ciężkie w żywności - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 14
Wyświetleń: 896

takie jak blanszowanie, gotowanie, istotnie redukują poziom zanieczyszczeń metalami ciężkimi. ...

Grzyby-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1575

: suszenie zamrażanie (blanszowanie) sterylizacja marynowania kwaszenie (kiszenie) solenie 85g suszu = 450g...

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 336
Wyświetleń: 1428

: składowanie surowców przed procesem technologicznym , blanszowanie, procesy konserwowania - witamina...

Obródka cieplna mięsa - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 35
Wyświetleń: 805

. Obgotowywanie (blanszowanie) Polega na krótkim działaniu wody w temperaturze 80-100°C. Wrzucenie partii surowca...