Blanszowanie

Grzyby-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1568

: suszenie zamrażanie (blanszowanie) sterylizacja marynowania kwaszenie (kiszenie) solenie 85g suszu = 450g...

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1400

: składowanie surowców przed procesem technologicznym , blanszowanie, procesy konserwowania - witamina...

Obródka cieplna mięsa - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 28
Wyświetleń: 798

. Obgotowywanie (blanszowanie) Polega na krótkim działaniu wody w temperaturze 80-100°C. Wrzucenie partii surowca...