Blanszowanie

note /search

Grzyby-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 1043
Wyświetleń: 2583

: suszenie zamrażanie (blanszowanie) sterylizacja marynowania kwaszenie (kiszenie) solenie 85g suszu = 450g...

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 462
Wyświetleń: 1757

: składowanie surowców przed procesem technologicznym , blanszowanie, procesy konserwowania - witamina...

Obródka cieplna mięsa - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 49
Wyświetleń: 826

. Obgotowywanie (blanszowanie) Polega na krótkim działaniu wody w temperaturze 80-100°C. Wrzucenie partii surowca...