Podstawy gastronomiczne - wykład 1
- Podstawy gastronomiczne
. Blanszowanie szpinaku zostało zoptymalizowane tak, aby dobrze zachować witaminę C i B przy jednoczesnym...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
. Blanszowanie szpinaku zostało zoptymalizowane tak, aby dobrze zachować witaminę C i B przy jednoczesnym...
dzielimy na: Procesy ogrzewania Odparowanie Chłodzenie i zamrażanie żywności. Ogrzewanie Blanszowanie...
termicznego (ε ) Operacje i metody termiczne w T.Ż. Ogrzewanie ( podgrzewanie, pasteryzacja, blanszowanie...
PRZED PROCESEM TECHNOLOGICZNYM , BLANSZOWANIE, PROCESY KONSERWOWANIA WITAMINA A - W ŻÓŁTYCH, POMARAŃCZOWYCH...
: składowanie surowców przed procesem technologicznym, blanszowanie, procesy konserwowania Witamina...
cieplna produktu spożywczego obejmuje procesy - blanszowanie - gotowanie - duszenie - smażenie - pieczenie...
. byl opis zjawiska i chodzilo o blanszowanie 12. co jest najlepszym rozpuszczalnikiem oleju (benzyna...
-> aseptyczne pakowanie Blanszowanie: szybkie ogrzewanie żywności w celu inaktywowanie enzymów i(lub) rozłożenie...
Blanszowanie Do szczególnie nietrwałych , wymagających możliwie niezwłocznego przerobienia surowców zalicza...
i warzyw. czyszczenie oraz mycie owoców i warzyw. usuwanie części niejadalnych. blanszowanie...