Blanszowanie - strona 3

Wartość odżywcza warzyw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1351

. Zapobieganie: niszczenie enzymów - blanszowanie zakwaszanie środowiska pH

OT_ egzamin v1

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1512

Blanszowanie - Cel Inaktywowanie enzymów albo rozłożenie substratów do reakcji enzymatycznych np. nadtlenków...

Mikrofale, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr Anna Wlazły
  • Technologia żywności
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1197

, blanszowanie i rozmrażanie. Czasami stosuje się układy kombinowane wraz z ogrzewaniem konwencjonalnym...

Uklady dyspersyjnych

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 42
Wyświetleń: 707

zapach powstaje wskutek: zepsuć płasko - niekwaśnych.  8. Blanszowanie ma na celu: inaktywację enzymów  9...

Skażenia żywności, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 63
Wyświetleń: 868

cieplna= redukcja azotanów (III) i (V) Mycie= usuwanie 50-80% pestycydów Blanszowanie = usuwanie 60...

Toksykologia - wyklad 14

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 63
Wyświetleń: 637

cukrów redukujących (hodowla) przechowywanie w temp. nie mniejszej niż 8-10oC blanszowanie obróbka w temp...

Zamrażanie żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 315
Wyświetleń: 2450

(wakuole) -uszkodzenia systemu komórkowego, nasilenie przemian enzymatycznych Często stosowane blanszowanie...

OT_ egzamin

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 217
Wyświetleń: 1673

Stosowanie uszczelek (duże zużycie) Pompy wyporowe Gdy gęsta ciecz duże zużycie energii Blanszowanie - Ważna...

Kolokwium

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1911
Wyświetleń: 5446

to m.in.: obieranie, mielenie, gotowanie, rozmrażanie, blanszowanie i oczyszczanie. 25...