Blanszowanie - strona 3

note /search

Wartość odżywcza warzyw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 364
Wyświetleń: 1701

. Zapobieganie: niszczenie enzymów - blanszowanie zakwaszanie środowiska pH

OT_ egzamin v1

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1715

Blanszowanie - Cel Inaktywowanie enzymów albo rozłożenie substratów do reakcji enzymatycznych np. nadtlenków...

Mikrofale, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1302

, blanszowanie i rozmrażanie. Czasami stosuje się układy kombinowane wraz z ogrzewaniem konwencjonalnym...

Uklady dyspersyjnych

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 77
Wyświetleń: 784

zapach powstaje wskutek: zepsuć płasko - niekwaśnych.  8. Blanszowanie ma na celu: inaktywację enzymów  9...

Skażenia żywności, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 119
Wyświetleń: 945

cieplna= redukcja azotanów (III) i (V) Mycie= usuwanie 50-80% pestycydów Blanszowanie = usuwanie 60...

Zamrażanie żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 637
Wyświetleń: 3108

(wakuole) -uszkodzenia systemu komórkowego, nasilenie przemian enzymatycznych Często stosowane blanszowanie...

OT_ egzamin

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1974

Stosowanie uszczelek (duże zużycie) Pompy wyporowe Gdy gęsta ciecz duże zużycie energii Blanszowanie - Ważna...

Kolokwium

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Chemia żywności
Pobrań: 2849
Wyświetleń: 7266

to m.in.: obieranie, mielenie, gotowanie, rozmrażanie, blanszowanie i oczyszczanie. 25...