Blanszowanie - strona 4

Wody i ścieki2

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof Buda
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1764

. Chlorki) P. owocowo-warzywny Wody z mycia surowców Wody z blanszowania Wody chłodnicze Ścieki z mycia...

Referat wody mineralne

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 91
Wyświetleń: 3675

pozbawione części niejadalnych i w przypadku warzy w najczęściej poddane zabiegowi blanszowania zamrożone...

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1470
Wyświetleń: 10976

na właściwości produktu (np. blanszowanie kostki jabłkowej) KOAGULACJA BIAŁKA denaturacja cieplna białek...

CHEMIA ŻYWNOŚCI

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 987
Wyświetleń: 4865

). Blanszowanie: korzystne usunięcie azotanów (III) i (V) (o ok. 20-25%), niekorzystna strata Co 30-65%, 15-70% Mg...

Powietrze

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof Kozakowski
Pobrań: 70
Wyświetleń: 2940

. Chlorki) P. owocowo-warzywny Wody z mycia surowców Wody z blanszowania Wody chłodnicze Ścieki z mycia...

Toksykologia wykłady

  • dr inż. Barbara Borcza
  • Toksykologia
Pobrań: 651
Wyświetleń: 2506

Barbara Borcza. Notatka składa się z 46 stron. Wykład 1 3.10.2011 Działy: - toksykologia leku - toksykologia przemysłowa - toksykologia rolnicza - toksykologia żywności Ksenobiotyk ( gr. Xenos) - substancja obca Toksykologia żywnośc i- nauka eksperymentalna, która na podstawie doświadczeń wykonyw...