Podstawy gastronomiczne - wykład 6
- Podstawy gastronomiczne
- mrożone Owoce: - surowe - utrwalone w soku lub syropie - blanszowane - mrożone Wyróżnia się surówki...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
- mrożone Owoce: - surowe - utrwalone w soku lub syropie - blanszowane - mrożone Wyróżnia się surówki...
łosoś w otoczce z soli, sos balsamino, jarzyny blanszowane, ziemniaczki Gotowane *Pierś z pulardy...
. Chlorki) P. owocowo-warzywny Wody z mycia surowców Wody z blanszowania Wody chłodnicze Ścieki z mycia...
termiczna, Pasteryzacja, Rozparzacze, Blanszowanie Podstawowe różnice między pasteryzacją a sterylizacją...
pozbawione części niejadalnych i w przypadku warzy w najczęściej poddane zabiegowi blanszowania zamrożone...
na właściwości produktu (np. blanszowanie kostki jabłkowej) KOAGULACJA BIAŁKA denaturacja cieplna białek...
). Blanszowanie: korzystne usunięcie azotanów (III) i (V) (o ok. 20-25%), niekorzystna strata Co 30-65%, 15-70% Mg...
. Chlorki) P. owocowo-warzywny Wody z mycia surowców Wody z blanszowania Wody chłodnicze Ścieki z mycia...
Barbara Borcza. Notatka składa się z 46 stron. Wykład 1 3.10.2011 Działy: - toksykologia leku - toksykologia przemysłowa - toksykologia rolnicza - toksykologia żywności Ksenobiotyk ( gr. Xenos) - substancja obca Toksykologia żywnośc i- nauka eksperymentalna, która na podstawie doświadczeń wykonyw...