Blanszowanie - strona 4

note /search

Wody i ścieki2

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1981

. Chlorki) P. owocowo-warzywny Wody z mycia surowców Wody z blanszowania Wody chłodnicze Ścieki z mycia...

Referat wody mineralne

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 133
Wyświetleń: 3766

pozbawione części niejadalnych i w przypadku warzy w najczęściej poddane zabiegowi blanszowania zamrożone...

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Chemia żywności
Pobrań: 2520
Wyświetleń: 12397

na właściwości produktu (np. blanszowanie kostki jabłkowej) KOAGULACJA BIAŁKA denaturacja cieplna białek...

CHEMIA ŻYWNOŚCI

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 2128
Wyświetleń: 6657

). Blanszowanie: korzystne usunięcie azotanów (III) i (V) (o ok. 20-25%), niekorzystna strata Co 30-65%, 15-70% Mg...

Powietrze

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 112
Wyświetleń: 3199

. Chlorki) P. owocowo-warzywny Wody z mycia surowców Wody z blanszowania Wody chłodnicze Ścieki z mycia...

Toksykologia wykłady

  • Toksykologia
Pobrań: 1008
Wyświetleń: 3353

Barbara Borcza. Notatka składa się z 46 stron. Wykład 1 3.10.2011 Działy: - toksykologia leku - toksykologia przemysłowa - toksykologia rolnicza - toksykologia żywności Ksenobiotyk ( gr. Xenos) - substancja obca Toksykologia żywnośc i- nauka eksperymentalna, która na podstawie doświadczeń wykonyw...