Bakterie mlekowe - strona 3

Fermentacja - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 84
Wyświetleń: 861

dni, Rozwój różnych drobnoustrojów Powolny spadek pH Wzrost bakterii mlekowych Fermentacja właściwa...

Tłuszcze jadalne-klasyfikacja

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1652

- szczególnie lotnych estry ww kwasów liczne ketony, aldehydy i laktony dwuacetyl wytworzony przez bakterie...

OTZ10

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1078

wytwarzającymi gazy;drożdże,częśc bakterii mlekowych, beztlenowce-bardzo groźne) Zepsuci płasko-kwaśne...

Ogórki, fermantacja masłowa - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 63
Wyświetleń: 798

śluzowate, nie rozwijają się niepożądane bakterie, mlekowe rozwijają się dobrze. Przyszłość kwasownictwa...

Mleczarstwo - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1043

-4,8: Bakterie mlekowe mezofilne/ termofilne. Jogurt tradycyjny: 43stC, kilka h (4-5h) Obniżenie temp...