Bakterie mlekowe - strona 3

note /search

Fermentacja - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1092

dni, Rozwój różnych drobnoustrojów Powolny spadek pH Wzrost bakterii mlekowych Fermentacja właściwa...

Tłuszcze jadalne-klasyfikacja

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 518
Wyświetleń: 1841

- szczególnie lotnych estry ww kwasów liczne ketony, aldehydy i laktony dwuacetyl wytworzony przez bakterie...

OTZ10

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1134

wytwarzającymi gazy;drożdże,częśc bakterii mlekowych, beztlenowce-bardzo groźne) Zepsuci płasko-kwaśne...

Ogórki, fermantacja masłowa - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 280
Wyświetleń: 987

śluzowate, nie rozwijają się niepożądane bakterie, mlekowe rozwijają się dobrze. Przyszłość kwasownictwa...

Mleczarstwo - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1330

-4,8: Bakterie mlekowe mezofilne/ termofilne. Jogurt tradycyjny: 43stC, kilka h (4-5h) Obniżenie temp...