Bakterie mlekowe - strona 2

Gorzelnictwo - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1127

z roztworu, Stopnia zainfekowania melasy bakteriami mlekowymi, octowymi (zmieniają EtOH na ocet...

Egzamin z towaroznawsta surowców

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznawstwo surowców i produtków zwierzęcych
Pobrań: 189
Wyświetleń: 1085

jest jednak wiele wartościowych składników mleka m.in: bakterie mlekowe. 2. Podział serów ZALEŻNOŚCI OD ZAWARTOŚCI TŁUSZCZU...

Budowa chloroplastu - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Anna Tukiendorf
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1015

, a w komórkach bakterii mlekowych tworzy się kwas mlekowy-produkt fermentacji mleczanowej: C6H12O6 +2ADP+2Pi...

Piekarnia - projekt

  • Politechnika Śląska
  • dr inż. Wojciech Zoleński
Pobrań: 686
Wyświetleń: 4088

głównie drożdży i bakterii mlekowych wytwarzany jest gaz (dwutlenek węgla), alkohol etylowy, kwasy...