Bakterie mlekowe

Fermentacja mlekowa - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Kowalska-Korniłłowicz
  • Mikrobiologia
Pobrań: 294
Wyświetleń: 2121

działania bakterii mlekowych. Fermentacja ta odgrywa kluczowe znaczenie przy produkcji wielu przetworów...

Wykład - fermentacje, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Dr hab Alicja Szwed
  • Mikrobiologia
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1085

metabolitów wydzielają w postaci kwasu mlekowego. Właściwe bakterie mlekowe są G+ i reprezentują 2 grupy...

KKolokwium zaliczeniowe z ćwiczeń

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • dr Mariusz Trytek
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1162

bakterii mlekowych. 7. na czym polega mikrobiologiczna metoda produkcji acetonu i butanolu. wymień produkty...

Fermentacje - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Urszula Katarzyna Gawlik-Dziki
  • Biochemia
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1015

. Przebiega u wielu roślin. Fermentację tą wywołują bakterie mlekowe Streptococcus, Lactobacillus. pod wpływem...

Bakterie lab-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biotechnologia
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1505

Lacococcus lactis nie kolonizuje przewodu pokarmowego Bakterie mlekowe: Homofermentatywne Heterofermentatywne...

Skrypt do o produkcji pieczywa

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • prof. dr hab. Włodzimierz Grajek
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 119
Wyświetleń: 889

starterowych dla piekarstwa wchodzą: bakterie mlekowe (głównie z rodzaju Lactobacillus) - produkcja kwasu...

Wykład - mleczarstwo ogólnie, bakterie

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1225

mlekowe nie wytwarzają przetrwalników, nawet Bacillus  Cechy bakterii mlekowych: - pałeczki, ziarniaki...