Bakterie mlekowe - strona 4

Peklowanie - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1267

: drożdże i bakterie mlekowe Prawidłowo: Do 20 bakterii w polu widzenia Do 1 x 106kom/ml lub g mięsa Do 10...

Kolokwium

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1946
Wyświetleń: 5572

kwasu siarkowego skuteczne przeciwko bakteriom mlekowym i octowym oraz pleśniom. - Kwas mrówkowy i sole...

Mikrobiologia - wykład 11

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 784
Wyświetleń: 3234

lub z dodatkiem bakterii mlekowych) – kwas jabłkowy przekształcany do mleczanu i CO2 Glicerol (wino czerwone: 1-15...

Mikrobiologia - wykład 13

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 210
Wyświetleń: 1589

ściany komórkowej bakterii mlekowych, makrofagi produkują zwiększoną ilość substancji zdolnych...

Oddychanie komórkowe - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • prof. dr hab. inż. Zenobiusz Dmowski
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 245
Wyświetleń: 917

- w kwas mlekowy zachodzą w komórkach bakterii mlekowych C6H12O6 + 2 ADP + 2 Pi -- 2 CH3CHOHCOO- + 2 ATP...

Pojęcia na egzamin, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Bernadetta Kotwica
  • Mikrobiologia
Pobrań: 413
Wyświetleń: 1421

która przeprowadzana jest przez bakterie mlekowe (Lactobacteriaceae) oraz rzekoma (niewłaściwa) fermentacje mlekowa...