Bakterie mlekowe - strona 4

note /search

Peklowanie - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1344

: drożdże i bakterie mlekowe Prawidłowo: Do 20 bakterii w polu widzenia Do 1 x 106kom/ml lub g mięsa Do 10...

Kolokwium

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Chemia żywności
Pobrań: 2849
Wyświetleń: 7266

kwasu siarkowego skuteczne przeciwko bakteriom mlekowym i octowym oraz pleśniom. - Kwas mrówkowy i sole...

Mikrobiologia - wykład 11

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 1134
Wyświetleń: 4039

lub z dodatkiem bakterii mlekowych) – kwas jabłkowy przekształcany do mleczanu i CO2 Glicerol (wino czerwone: 1-15...

Mikrobiologia - wykład 13

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 413
Wyświetleń: 2156

ściany komórkowej bakterii mlekowych, makrofagi produkują zwiększoną ilość substancji zdolnych...

Pojęcia na egzamin, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 665
Wyświetleń: 2107

która przeprowadzana jest przez bakterie mlekowe (Lactobacteriaceae) oraz rzekoma (niewłaściwa) fermentacje mlekowa...