Błonnik - strona 12

Składniki jęczmienia

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 42
Wyświetleń: 770

, oraz regulujący procesy trawienne błonnik. Nie tylko zmniejsza on apetyt, ale i „wymiata” z przewodu pokarmowego...

Podstawy gastronomiczne - wykład 8

  • dr Aleksandra Ewa Cieślik
  • Podstawy gastronomiczne
Pobrań: 189
Wyświetleń: 1330

do zwięzłej, zależy od ilości skrobi, błonnika i pektyn Właściwości technologiczne: - trwałość przechowalnicza...

Grupy jakościowe pszenicy

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1470

z bezpostaciowych struktur białkowych okrywa to głownie błonnik inkrustowany ligniną i solami mineralnymi (struktura...

Charakterystyka mlewnika

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 231
Wyświetleń: 3353

maki, zaw błonnika wzg skrobi w poszczególnym produkcie np.. zaw skrobi w otrębach świadczy...

Pytania z analizy 2004

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 308
Wyświetleń: 1169

- substancje występujące w danym produkcie nie rozpuszczające się w wodzie: błonnik skrobia pektyny części...

Interaktywna edukacja zdrowotna

  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Chełmie
  • Fizjoterapia
Pobrań: 273
Wyświetleń: 6027

, z małą zawartością błonnika Tłuszcze zwierzęce Mało ryb Dużo cukru DIETA ZBILANSOWANA - 2000 kcal, 60...