Błonnik

Błonnik - celuloza

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1099

Frakcja nierozpuszczalna błonnika pokarmowego (celuloza, niektóre hemicelulozy, ligniny...

Błonnik pokarmowy - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1505

Błonnik Błonnik pokarmowy - zespół substancji ścian komórkowych roślin nietrawionych w przewodzie...

Błonnik - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 14
Wyświetleń: 875

Frakcja nierozpuszczalna błonnika pokarmowego (celuloza, niektóre hemicelulozy, ligniny...

Wapń - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 0
Wyświetleń: 595

jest niedostatecznie przyswajalny ze względu na obecność w nich błonnika lub kwasy szczawiowego. W zbożach substancją...