Błonnik - strona 2

note /search

Potrawy dietetyczne

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 623
Wyświetleń: 3521

człowieka w danej jednostce chorobowej. Dieta lekko strawna: dieta niskotłuszczowa z ograniczeniem błonnika...

Fermentacja masłowa - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1687

, dekstryny, błonnik, pektyny, -naturalnym ich środowiskiem jest gleba. Udział bakterii masłowych w niszczeniu...

Skutki niedoborów pokarmowych

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Propedeutyka zdrowia i choroby
Pobrań: 56
Wyświetleń: 840

spożycie soli kuchennej zwiększa ryzyko zachorowania na raka żołądka niska zawartość błonnika - rozwój raka...

Polisacharydy - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1141

-fizjologiczne glikozydy nasercowe, heparyna -regulacja metabolizmu -ochrona białka -źródło błonnika pokarmowego...

Warzywa i owoce - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1092

zasadnicze źródło błonnika, witamin i składników mineralnych. Spełniają funkcje regulujące i ochronne...

Fosfatazy-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1351

inozytofosforany fityne lub kw fitynowy na inozytol i kw fosforowy) fitaza ma duże znaczenie fizjologiczne BŁONNIK...

Produkty zbożowe - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 84
Wyświetleń: 945

odżywcza) -składniki mineralne (P, Zn, Mg, Fe, Mn, S) -witaminy grupy B (zwłaszcza tiamina) -błonnik...