Błonnik - strona 13

Mikrobiologia i barwniki

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 924

i symbiotyczne orzęski pomagają zwierzętom trawić błonnik roślinny). Drobnoustroje są też zasadniczą grupą...

Leki przeczyszczające

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr Halina Sówka
  • Farmakologia
Pobrań: 196
Wyświetleń: 3934

kałowych (masowe) włókniste substancje odpadowe: błonnik, lignina, gumy, pektyny, hemicelulozy...

Jakość i bezpieczeństwo żywności-wykłady

  • Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Jakość i bezpieczeństwo żywności
Pobrań: 581
Wyświetleń: 5852

Pierwszy plik zawiera 30 stron wytłumaczonych zagadnień i pojęć dotyczących jakości i bezpieczeństwa żywności, m.in.: zdrowotność, bezpieczeństwo żywności, atrakcyjność sensoryczna, dyspozycyjność, jakość żywności – uwarunkowania, oznaczanie zawartości wody, dodatki do żywności (food additives),...

Winiarstwo - definicja i rodzaje - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1057

, opadanie drożdży, klarowanie. Wypada błonnik, pektyny, białka do osadu. Rozkład resztek cukrów z moszczu...