Błonnik - strona 14

note /search

Wartość odżywcza warzyw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 364
Wyświetleń: 1701

Niedopuszczalne, które zawiera: skrobie - ziemniaki, groch, soja zdrewniały błonnik stara brukiew, buraki piekące...

Higiena żywienia

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Polityka
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1001

, glikogen, skrobia, błonnik. Węglowodany są najtańszym źródłem energii. Pokrywają 60% zapotrzebowania...

Analiza żywności-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 714
Wyświetleń: 2352

na zimno lub 1% HCl we wrzącej łaźni wodnej, roztwór się klaruje i bada w polarymetrze BŁONNIK SUROWY...

Analiza żywności-skrypt

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 427
Wyświetleń: 2247

na zimno lub 1% HCl we wrzącej łaźni wodnej, roztwór się klaruje i bada w polarymetrze BŁONNIK SUROWY...

Fizjiologia bakterii

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Mikrobiologia
Pobrań: 420
Wyświetleń: 1372

na skale przemysłową. Błonnik rozkłada mała grupa bakterii żwacza, czasem jelitowe, niektóre grzyby...

Układ pokarmowy

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Anatomia porównawcza kręgowców
Pobrań: 546
Wyświetleń: 2779

prostym, → pomaga w rozkładzie błonnika, 2. okrężnica (colon) - składającej się z części wstępującej...