Błonnik - strona 14

Wartość odżywcza warzyw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1365

Niedopuszczalne, które zawiera: skrobie - ziemniaki, groch, soja zdrewniały błonnik stara brukiew, buraki piekące...

Higiena żywienia

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Polityka
Pobrań: 14
Wyświetleń: 938

, glikogen, skrobia, błonnik. Węglowodany są najtańszym źródłem energii. Pokrywają 60% zapotrzebowania...

Fizjologia ilościowa - kolokwium

  • Politechnika Wrocławska
  • dr Piotr Kubica
  • Fizjologia ilościowa
Pobrań: 280
Wyświetleń: 1610

bogata w błonnik może zmienić całkowite stężenie cholesterol we krwi: Błonnik rozpuszczalny (pektyny...

Analiza żywności-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 469
Wyświetleń: 1827

na zimno lub 1% HCl we wrzącej łaźni wodnej, roztwór się klaruje i bada w polarymetrze BŁONNIK SUROWY...

Analiza żywności-skrypt

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 280
Wyświetleń: 1785

na zimno lub 1% HCl we wrzącej łaźni wodnej, roztwór się klaruje i bada w polarymetrze BŁONNIK SUROWY...

Fizjiologia bakterii

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Mikrobiologia
Pobrań: 210
Wyświetleń: 1001

na skale przemysłową. Błonnik rozkłada mała grupa bakterii żwacza, czasem jelitowe, niektóre grzyby...

Układ pokarmowy

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Anatomia porównawcza kręgowców
Pobrań: 287
Wyświetleń: 2233

prostym, → pomaga w rozkładzie błonnika, 2. okrężnica (colon) - składającej się z części wstępującej...