Błonnik - strona 11

Medycyna

  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
Pobrań: 7
Wyświetleń: 1512

: - błonnik pokarmowy ; - struktura skrobii ; - enzymy trawienne ; - fitymiany ; - fizyczna postać produktu...

Mineralizacja

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 378
Wyświetleń: 3045

i błonnik Kwasy organiczne Wyższe pH Obecność laktozy Tłuszcz Aminokwasy zasadowe Duża zawartość fosforu...

Warzywnictwo i rośliny zielarskie-wykład 3 i 4

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Henryk Kobryń
  • Warzywnictwo i rośliny zielarskie
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1435

; na koncentraty ⇒ nie więcej niż 0,7% błonnika, barwa - po 15 IX owoce gorzej wybarwione, witamin z grupy B...

Indywidualny program zdrowotny

  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • dr Adam Znaniecki
  • Edukacja zdrowotna
Pobrań: 35
Wyświetleń: 3129

. W chorobach dróg żółciowych obowiązuje dieta niskotłuszczowa z ograniczeniem błonnika. W praktyce oznacza...

Podstawy żywienia

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr Bożena Sawicz
  • Fizjologia
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1085

” czyli pozbawione błonnika *występują w: cukrze białym, miodzie, sokach owocowych, ciastkach, herbatnikach, wyrobach...

Strunowce - biologia laboratorium

  • Politechnika Gdańska
  • mgr Urbanek
  • Biologia
Pobrań: 238
Wyświetleń: 2408

są bokami ciała ■prawdziwe – jamy ciała są połączone ●Tunika – białka + błonnik, jest to szkielet zewnętrzny...

Leki przewodu pokarmowego

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr Halina Sówka
  • Farmakologia
Pobrań: 280
Wyświetleń: 4291

substancje „masowe” (wypełniacze, tworzą objętość treści pokarmowej) - błonnik (otręby, ziarna...

Mąka i miód

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. zw. dr hab. inż. Elżbieta Pisulewska
Pobrań: 119
Wyświetleń: 2422

, 45% białka oraz ponad 75% ogólnej ilości błonnika pokarmowego. Obecnie produkty te dostarczają...