Błonnik - strona 10

Witaminy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1491

- Obecność błonnika - Niedobór cynku - Obecność azotanów, azotynów - Alkohol - Wolne rodniki Wykorzystanie...

Białka, tłuszcze i cukry

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 399
Wyświetleń: 5166

i glikogen) połączone białkiem, magazynowane max 900 g w wątrobie (1 g glikogenu wymaga 4g wody) błonnik...

Mąka towaroznawsto żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. zw. dr hab. inż. Elżbieta Pisulewska
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1932

, 45% białka oraz ponad 75% ogólnej ilości błonnika pokarmowego. Obecnie produkty te dostarczają...

Składniki mineralne

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Biosfera
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1197

, natomiast na wchłanianie żelaza niehemowego dodatnio wpływa obecność witaminy C, kwas mlekowy, ujemnie zaś błonnik...