Amylopektyna - strona 3

note /search

Biochemia - testy przykładowe

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 1302
Wyświetleń: 3836

azotanowa, tryptofan, amylopektyna 25. W procesie produkcji serów dojrzewających wykorzystuje...

Wykład - Przygotowanie surowca

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 210
Wyświetleń: 861

roślinna: amyloza (15-27% skrobi) i amylopektyna (70-75%) występuje w różnych stosunkach głównie 25-75...

Właściwości funkcjonalne skrobi

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1827

), a więc całkowicie do malto­zy hydrolizuje tylko amylozę, a amylopektynę tvlko w ok. 65% (rys.6.8). Glukoamylaza...

Zagadnienia na egzamin, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1071

. co to jest amylopektyna frakcja skrobii 3. co robi inulina czy cos takiego nasladuje tluszcz w produktach spożywczych...

Biochemia pytania na kolokwium

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 2352
Wyświetleń: 6573

poszczególne związki: żelatyna, amylopektyna 4. Co ma wpływ na stopień hamowania w inhibicji kompetencyjnej...

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Chemia żywności
Pobrań: 2520
Wyświetleń: 12432

-r wodnych łańcuch zwija się w spiralę) AMYLOPEKTYNA → frakcja rozgałęziona → od liniowych łańcuchów...

Izoenzymy

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1785

substratami są jednak wielocukry należące do -glikanów, jak amyloza, amylopektyny i glikogeny...