Amylopektyna - strona 3

Biochemia - testy przykładowe

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 399
Wyświetleń: 2520

azotanowa, tryptofan, amylopektyna 25. W procesie produkcji serów dojrzewających wykorzystuje...

Wykład - Przygotowanie surowca

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 35
Wyświetleń: 784

roślinna: amyloza (15-27% skrobi) i amylopektyna (70-75%) występuje w różnych stosunkach głównie 25-75...

Właściwości funkcjonalne skrobi

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1379

), a więc całkowicie do malto­zy hydrolizuje tylko amylozę, a amylopektynę tvlko w ok. 65% (rys.6.8). Glukoamylaza...

Zagadnienia na egzamin, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 210
Wyświetleń: 917

. co to jest amylopektyna frakcja skrobii 3. co robi inulina czy cos takiego nasladuje tluszcz w produktach spożywczych...

Biochemia pytania na kolokwium

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 1519
Wyświetleń: 4564

poszczególne związki: żelatyna, amylopektyna 4. Co ma wpływ na stopień hamowania w inhibicji kompetencyjnej...

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1470
Wyświetleń: 10976

-r wodnych łańcuch zwija się w spiralę) AMYLOPEKTYNA → frakcja rozgałęziona → od liniowych łańcuchów...

Izoenzymy

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1428

substratami są jednak wielocukry należące do -glikanów, jak amyloza, amylopektyny i glikogeny...