Amylopektyna - strona 4

Kolokwium

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1925
Wyświetleń: 5474

składa się z amylozy i amylopektyny. One zaś składają się z cząsteczek D-(+)-glikozowych, a różnią...

Analiza chemiczna biomolekułów - cukry

  • Politechnika Gdańska
  • prof. dr hab. inż. Maria Mucha
  • Analiza chemiczna biomolekułów
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1106

glukozy, monomery powiązane są gł wiąz glikozyd a1,4.Składa się amylozy i amylopektyny. Amyloza- polimer...

Rozpuszczalność

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. inż. Małgorzata Nogala-Kałucka
  • Biochemia
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1050

- powolny spadek szybkości glukoamylaza- rozkłada wiązania 1-4 i 1-6 glikozydowe w amylopektynie WAŻNE...

Biochemia - przykładowe pytania

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 378
Wyświetleń: 1533

azotanowa, tryptofan, amylopektyna 25. W procesie produkcji serów dojrzewających wykorzystuje...