Kolokwium
- Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
- Chemia żywności
składa się z amylozy i amylopektyny. One zaś składają się z cząsteczek D-(+)-glikozowych, a różnią...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
składa się z amylozy i amylopektyny. One zaś składają się z cząsteczek D-(+)-glikozowych, a różnią...
rozpowszechnione GLIKOGEN * przypomina nieco amylopektynę, lecz ma większą masę i jest bardziej rozgałęziony...
- wiązania alfa-1,4-glikozydowe, amylopektyna - wiazania alfa-1,6-glikozydowe, łańcuch prosty Octan celulozy...
glukozy, monomery powiązane są gł wiąz glikozyd a1,4.Składa się amylozy i amylopektyny. Amyloza- polimer...
- powolny spadek szybkości glukoamylaza- rozkłada wiązania 1-4 i 1-6 glikozydowe w amylopektynie WAŻNE...
skrobi zbudowane są z dwóch różnych substancji: z amylopektyny ( 80-85% ) tworzącej osłonę ziarenek...
azotanowa, tryptofan, amylopektyna 25. W procesie produkcji serów dojrzewających wykorzystuje...
stwierdzono obecność dwóch odmian amylazy, a mianowicie α oraz γ. β-amylaza hydrolizuje amylopektynę (część...
). Ich wielkość a także morfologia wynika z tego, że ulegają jej cząsteczki amylozy oraz amylopektyny. Wzrost...
ze sobą atomami tlenu. rozgałęzionej amylopektyny, nierozpuszczalnej w wodzie (ok. 80% naturalnej skrobi...