Metoda Luff - Schoorola
- Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
- Analiza żywności
na trawieniu (ewentualnie odtłuszczonej) próbki kolejno termooporną alfa-amylazą (termamylem), proteazą...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
na trawieniu (ewentualnie odtłuszczonej) próbki kolejno termooporną alfa-amylazą (termamylem), proteazą...
właściwosci lipolityczne, psucie się owoców R. oryzae - kwas mlekowy i a-amylazy, R. nireus - glukoamylaza? 72...
- proteinazy i alfa-amylazy z B. 40 pozakomórkowych enzymów produkowanych przez B. grupa opis Gatunki...
dekstryny Bakterie fermentacji mlekowej: Heterofermentacja Różne gatunki Pediococcus Produkują...
, dekstryny, preparaty białkowe z soi i in.) oraz pochodzenia zwierzęcego (żelatyna, kazeina, białka...
dużą ilość białek, cukrów i dekstryn (np. sery czy mięsa, zwiększa się powierzchnię parowania próbki...
(z wysuszonych wytłoków jabłek, z wysuszonego miąższu) baza gumy do żucia -dekstryny, prażona dekstrynizowana...
rutylu AC,DC Celulozowe C celuloza, dekstryna AC,DC Utleniające O krzemionka, krzemiany AC,DC W procesie...
solwatacji .Przykładem uwodnienia jest przemiana hematytu w limonit , skrobi w dekstrynę orazanhydrytu w gips...
papierosów, na kopertach itp. Stwierdzenie w śladzie amylazy i rodanku potasowego jest dowodem...