Amylaza dekstryny - strona 13

note /search

Fermentacje-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 497
Wyświetleń: 2114

). Do ziaren dodajemy wody W czasie kiełkowania wydziela się amylaza, która hydrolizuje skrobię na cukry proste...

Fizjologia trawienia przeżuwaczy

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Interna bydła
Pobrań: 896
Wyświetleń: 4865

( wydzielana jest w ilości 30-120 l dziennie, zawierając 500 700 g kwaśnego węglanu sodu, nie zawiera amylazy...

Układ pokarmowy - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 224
Wyświetleń: 1064

I WCHŁANIANIE ZWIĄZKÓW ORGANICZNYCH CUKRY * amylazy - enzymy glikolityczne (rozkładające wiązania chemiczne...

Biologia - układ pokarmowy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biologia
Pobrań: 924
Wyświetleń: 1687

I WCHŁANIANIE ZWIĄZKÓW ORGANICZNYCH CUKRY * amylazy - enzymy glikolityczne (rozkładające wiązania chemiczne...

Biochemia - pojęcia

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 1015
Wyświetleń: 7392

katabolicznych cukrów biorą udział enzymy katalizujące rozkład wiązań glikozydowych. Enzymy trawienne amylazy...