Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie - strona 2

note /search

Odpady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1995

Informacje zawarte w notatce to: odpady, klasy, polskie regulacje prawne, odpady komunalne, zalecane asortymenty segregacji odpadów, przetwarzanie stłuczki szklanej, wysypisko. A także: spalanie, przetwarzanie odpadów komunalnych na paliwo energetyczne, kompostowanie w warunkach sztucznych, ...

Wody i ścieki2

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1981

Tematem przewodnim notatki są wody i ścieki. Notatka tłumaczy zagadnienia takie jak: woda w przemyśle spożywczym, zanieczyszczenia wody surowej, wskaźniki jakości wody, barwa, twardość, rodzaje filtrów, bilans wodny, model przepływowy, model szeregowy, model kombinowany, sedymentacja. Zakłado...

Technologia wody i ściweków

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1890

Informacje zawarte w notatce poruszają kwestie takie jak: ścieki, rodzaje ścieków, kolektory, ścieki bytowo-gospodarcze, ścieki przemysłowe, ścieki opadowe, ścieki fekalne, chłodność odbiornika, reaktory, warunki w strefach bioreaktorów. A także: kraty i sita, wytyczne projektowania krat, odtł...

Opracowanie zagadnień na egzamin

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Chemia
Pobrań: 280
Wyświetleń: 2814

Opracowane pytania to: piana, fenole i alkohole, reakcje, otrzymywanie, chlorowcowanie, nitrowanie, reakcja addycji, fenole i alkohole. Piana - są to układy dyspersyjne, w których substancją rozp. jest gaz, a ośrodkiem dyspersyjnym ciecz lub ciało stałe; z reguły nietrwałe. MGŁA -

Opracowanie KAWA

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 490
Wyświetleń: 2835

doc. Notatka porusza takie zagadnienia, jak: kawa, odkrycie kawy, szwedzki eksperyment, owoc, zbiory kawy, metody obróbki nasion kawy po zbiorze, rodzaje kawy będące w sprzedaży, wpływ kawy na zdrowie, owoce morza, rodzaje sushi, podział zu...

Gastronomia kolokwium

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 301
Wyświetleń: 4221

doc. Notatka porusza m.in. takie zagadnienia, jak: gastronomia, zakład gastronomiczny, podział usług gastronomicznych, restauracja, bistro, tawerna, dział magazynowy, dział produkcyjny, zastawa stołowa systemy obsługi konsumentów, kart...

Toksykologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Toksykologia
Pobrań: 1365
Wyświetleń: 7441

docx. Notatka porusza m.in. takie zagadnienia, jak: działy toksykologii, działy toksykologii teoretycznej, działy toksykologii stosowanej(praktycznej), definicja i kierunki badań toksykologii żywności, kierunki badań toksykologii żywności, definicja trucizn, toksyczności i zatruć, zanieczyszcze...

Czekolada - program produkcji

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 1295
Wyświetleń: 4480

Praca składa się z takich punktów jak: analiza bazy surowcowej i rynku zbytu, program produkcji, bilans surowców i materiałów pomocniczych, opracowanie technologii produkcji, schemat blokowy, dobór i rozmieszczenie maszyn, struktura zatrudnienia, powierzchnia pomieszczeń. Dobra baza do przygot...

Opakowania metalowe, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Opakowalnictwo i przechowywanie żywności
Pobrań: 329
Wyświetleń: 2905

OPAKOWANIA METALOWE Udział opakowań metalowych w ogólnej wartości w Polsce wynosi poniżej 20%. Puszki konserwowe stanowią podstawowe opakowanie do żywności utrwalonej termicznie. Obserwuje się wzrost znaczenia puszek do napojów. Na umocnienie pozycji puszek na rynku opakowań mają wpływ: obniżenie ...

Opakowania papierowe, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Opakowalnictwo i przechowywanie żywności
Pobrań: 336
Wyświetleń: 1729

Opakowania z tworzyw papierniczych Najprostsza postać- arkusze papieru do ręcznego lub maszynowego owijania w sklepie produktów spożywczych w formie toreb służą do pakowania mąki, soli, kawy, herbaty, kakao, koncentratów spożywczych, zup w pros...