Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu - strona 7

note /search

Podstawy Analizy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 455
Wyświetleń: 1911

Zadania analizy żywności : Określenie zawartości składników pokarmowych w surowcach, półproduktach, wyrobach gotowych Kontrola jakości produkcji i przetwórstwa żywności Działy analizy żywności : Analiza sensoryczna - za pomocą zm...

Produkt Spożywczy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1372

Produkt spożywczy : Woda Sucha masa Białko Aminokwasy Tłuszcze Kwasy tłuszczowe Węglowodany Rozpuszczalne i nierozpuszczalne w wodzie Popiół Składniki mineralne OZNACZANIE ZAWARTOŚCI WODY/SUCHEJ MASY Zawartość wody w % Produkt Zawartość wody Oleje i tłuszcze jadalne Do kilku - kilkuna...

Ryboflawina - witamina b2

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 315
Wyświetleń: 2590

RYBOFLAWINA - WITAMINA B2 Zawartość ryboflawiny w wybranych produktach spożywczych w mikrog/100g Produkty o zawartości powyżej 1000 (drożdże, mleko w proszku) Produkty o zawartości 400-1000 (makrela, grzyby, sery, jajko) Produkty o zawartości 100-400 (strączkowe suche, mięso, ryby, mleko, kasza...

Analiza żywności - notatki

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1631

GC - gaz nośny - najczęściej stosuje się gazy obojętne, chemicznie bierne Hel Azot Argon Wodór Kolumny - w chromatografii gazowej stosuje się dwa rodzaje kolumn Kolumny z ...

Witaminy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 259
Wyświetleń: 1988

WITAMINA A Pod pojęciem witaminy A rozumiemy wszystkie pochodne beta-jononu, wykazujące aktywność biologiczną i podobieństwo strukturalne do all-trans-retinolu (forma alkoholowa witaminy A) Zaliczamy do nich Retinal Estry retiny...

Zawartość chemiczna

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1288

MAGNEZ Zawartość magnezu w wybranych produktach spożywczych w mg/100g Produkty o zawartości powyżej 200 mg - kasze gryczane, otręby pszenne, kakao proszek, migdały Produkty o zawartości 100-200 mg - strączkowe, orzechy, czekolady Produkty o za...

Altany

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Kształtowanie terenów zielonych
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1428

Halina Oleksyn. Notatka składa się z 2 stron. Wykład 6 ALTANY - budowle ogrodowe o lekkiej konstrukcji, często z ażurowymi ścianami z roślinami pnącymi. Altany mogą mieć bardzo różny kształt, dopasowywane są do stylu ogrodu i możliwości finansowych. Najprostsze to zestawy do samodzielnego monta...

Architektura do Pnączy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Kształtowanie terenów zielonych
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1939

Halina Oleksyn. Notatka składa się z 2 stron. WYKŁAD 7 ARCHITEKTURA DO PNĄCZY Trejaże i pergole - korzystnie jest je budować w pobliżu zbiorników wodnych i na tarasach TREJAŻ - ściana do rozpinania pnączy, składa się ze słupków spierających jedną lub dwie belki poziome, na których są osadzone ...

Klasyfikacja terenów w zieleni

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Kształtowanie terenów zielonych
Pobrań: 553
Wyświetleń: 3157

Halina Oleksyn. Notatka składa się z 5 stron. WYKŁAD 1 KLASYFIKACJA TERENÓW ZIELENI - obejmuje 6 grup według pełnionych przez nie funkcje: a) tereny zieleni ogólnie dostępnej dla potrzeb wypoczynku biernego i czynnego: - zieleńce - parki - wszystkie rodzaje w tym spacerowo - wypoczynkowe - l...

Murki Ogrodowe

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Kształtowanie terenów zielonych
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1407

Halina Oleksyn. Notatka składa się z 3 stron. TEMAT: MURKI OGRODOWE. MURI OGRODOWE - niewielkie pionowe lub lekko odchylone ścianki o wysokości 100-120 cm dzielące dwie płaszczyzny o różnych wysokościach. Im większa jest różnica wysokości tym silniejsze jest parcie znajdującej się za murkiem zie...