Technologia żywności

Opakowania, magazynowanie i transport żywności (UR Kraków)

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr inż. Jerzy Pałasiński
  • Technologia żywności
Pobrań: 1540
Wyświetleń: 7399

16-stronicowa notatka z przedmiotu "Opakowania, magazynowanie i transport żywności" prowadzonego przez dr inż. Jerzego Pałasińskiego dla studentów Technologii żywności i Żywienia człowieka Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. W materiale zawarta jest pełna tematyka wykładów, zawierająca na...

BPPZ - bydło

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr inż. Marek Sady
  • Technologia żywności
Pobrań: 714
Wyświetleń: 4879

10 stron zeskanowanych notatek z przedmiotu "Biologiczne podstawy produkcji zwierzęcej" z bloku: BYDŁO prowadzonego dla studentów Technologii żywności i Żywienia człowieka Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. W materiale znajdują się następujące zagadnienia: - opis typów użytkowych bydła ...

Schemat technologiczny produkcji pierogów ruskich

  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Technologia żywności
Pobrań: 1708
Wyświetleń: 5145

S chemat technologiczny produkcji pierogów ruskich 1. PRZYJĘCIE SUROWCÓW Mąka pszenna jajka twaróg ziemniaki cebula masło przyprawy 2. PRZECHOWYWANIE SUROWCÓW warzywa jajka twaróg, masło temp. ...

Schemat technologiczny produkcji rosołu

  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Technologia żywności
Pobrań: 679
Wyświetleń: 2443

S chemat technologiczny produkcji rosołu z kury z makaronem 1. PRZYJĘCIE SUROWCÓW Kurczak marchewka pietruszka seler cebula liść laurowy przyprawy makaron(nitki) 2. PRZECHOWYWANIE SUROWCÓW Warzy...

Plan HACCP dla rosołu

  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Technologia żywności
Pobrań: 441
Wyświetleń: 1540

PLAN HACCP DLA ROSOŁU Z KURY Z MAKARONEM ETAP Nr. CCP ZAGROŻE-NIE LIMIT DOCELOWY LIMIT KRYTYCZNY ŚRODKI ZAPOBIEGAWCZE SPOSÓB MONITOR-OWANIA DZIAŁANIA KORYGUJĄ-CE ZAPIS/ DOKUMENT 5. obróbka termiczna CCP1 Mikrobiolog 100 st. C 5 min 75 st. C 5min. Kontrola czasu i temperatury Po...

Schemat technologiczny produkcji kotleta schabowego

  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Technologia żywności
Pobrań: 707
Wyświetleń: 4263

Schemat technologiczny produkcji kotleta schabowego z ziemniakami puree1. PRZYJĘCIE SUROWCÓW: Schabmąka pszennabułka tarta jajko ziemniaki masło przyprawy mleko...

Schemat technologiczny produkcji surówki z białej kapusty

  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Technologia żywności
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1330

S chemat technologiczny produkcji surówki z białej kapusty 1. PRZYJĘCIE SUROWCÓW biała kapusta jabłka marchew majonez natka pietruszki sok z cytryny 2. PRZECHOWYWANIE SUROWCÓW Warzywa majonez temp. ...

Schemat technologiczny produkcji surówki z marchwii

  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Technologia żywności
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1295

S chemat technologiczny produkcji surówki z marchwi 1. PRZYJĘCIE SUROWCÓW Marchew jabłka jogurt sok z cytryny sól, cukier 2. PRZECHOWYWANIE SUROWCÓW Warzywa jogurt przyprawy temp. ...

BPPZ - owce i kozy

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr inż. Marek Sady
  • Technologia żywności
Pobrań: 763
Wyświetleń: 5369

10 stron zeskanowanych notatek z przedmiotu "Biologiczne podstawy produkcji zwierzęcej" z bloku: OWCE i KOZY prowadzonego dla studentów Technologii żywności i Żywienia człowieka Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. W materiale znajdują się następujące zagadnienia: - Owce: podstawowe rasy ...