BPPZ - owce i kozy

Nasza ocena:

5
Pobrań: 1274
Wyświetleń: 6083
Komentarze: 0
Notatek.pl

Pobierz ten dokument za darmo

Podgląd dokumentu
BPPZ - owce i kozy - strona 1 BPPZ - owce i kozy - strona 2 BPPZ - owce i kozy - strona 3

Fragment notatki:

10 stron zeskanowanych notatek z przedmiotu "Biologiczne podstawy produkcji zwierzęcej" z bloku: OWCE i KOZY prowadzonego dla studentów Technologii żywności i Żywienia człowieka Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie.
W materiale znajdują się następujące zagadnienia:
- Owce: podstawowe rasy i charakterystyka ogólna, formy biologiczno-hodowlane, sposób oceny wartości użytkowej i hodowlanej, typy użytkowe (wełnisty, mleczny, mięsny, kożuchowy, futrzarski, smużkowy), żywienie i systemy tuczenia, podział półtuszy jagnięcej
- Kozy: podstawowe rasy i charakterystyka ogólna, formy biologiczno-hodowlane, typy użytkowe, (mleczny, mięsny, puchowy, wełnisty, wszechstronny).

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  ... zobacz całą notatkę



Komentarze użytkowników (0)

Zaloguj się, aby dodać komentarz