To tylko jedna z 11 stron tej notatki. Zaloguj się aby zobaczyć ten dokument.
Zobacz
całą notatkę
10 stron zeskanowanych notatek z przedmiotu "Biologiczne podstawy produkcji zwierzęcej" z bloku: OWCE i KOZY prowadzonego dla studentów Technologii żywności i Żywienia człowieka Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie.
W materiale znajdują się następujące zagadnienia:
- Owce: podstawowe rasy i charakterystyka ogólna, formy biologiczno-hodowlane, sposób oceny wartości użytkowej i hodowlanej, typy użytkowe (wełnisty, mleczny, mięsny, kożuchowy, futrzarski, smużkowy), żywienie i systemy tuczenia, podział półtuszy jagnięcej
- Kozy: podstawowe rasy i charakterystyka ogólna, formy biologiczno-hodowlane, typy użytkowe, (mleczny, mięsny, puchowy, wełnisty, wszechstronny).
... zobacz całą notatkę
Komentarze użytkowników (0)