To tylko jedna z 2 stron tej notatki. Zaloguj się aby zobaczyć ten dokument.
Zobacz
całą notatkę
Schemat technologiczny produkcji kotleta schabowego z ziemniakami puree
1. PRZYJĘCIE SUROWCÓW: Schabmąka pszennabułka tarta jajko ziemniaki masło przyprawy mleko
(...)
4. Smażenie kotletów do zrumienienia panierki na wolny ogniu
5. OBRÓBKA WŁAŚCIWA (puree)
1. podział na mniejsze cząstki
2. gotowanie od gorącej, osolonej wody do miękkości
3. przepuszczenie przez praskę ziemniaków
4. dodanie mleka i masła, wymieszanie
6. PORCJOWANIE
7 . EKSPEDYCJA
Opis produktu - KOTLET SCHABOWY Z ZIEMNIAKAMI PUREE
Nazwa
KOTLET SCHABOWY Z ZIEMNIAKAMI PUREE
Składniki: Schab, mąka pszenna, bułka tarta, jajko, ziemniaki,masło, przyprawy, mleko
(...)
Informacja żywieniowa dla jednej porcji
Kotlet schabowy Energia 411kcal Białko 19.2g Tłuszcz 30.9g Węglowodany 15.6g
Ziemniaki puree Energia 184kcal Białko 4g Tłuszcz 4.6g Węglowodany 33.8g
Czas przygotowania: 30min - puree, 20min - kotlet
Sposób przygotowania - Kotlet schabowy
- Umyć mięso
- Pokroić w poprzek włókien na plastry grubości 1.5cm
- Rozbić tłuczkiem do mięsa
- Przyprawić Opanierować w mące, jajku i bułce tartej
- Smażyć na oleju do zrumienienia panierki
- Ziemniaki puree
- Oczyścić i obrać ziemniaki
- Gotować od wrzątku w osolonej wodzie do miękkości
- Przecedzić i przetrzeć przez praskę do ziemniaków
- Połączyć ziemniaki z mlekiem i masłem
(…)
Schemat technologiczny produkcji kotleta schabowego z ziemniakami puree...
... zobacz całą notatkę
Komentarze użytkowników (0)