Schemat technologiczny produkcji kotleta schabowego

Nasza ocena:

5
Pobrań: 735
Wyświetleń: 4375
Komentarze: 0
Notatek.pl

Pobierz ten dokument za darmo

Podgląd dokumentu
Schemat technologiczny produkcji kotleta schabowego - strona 1 Schemat technologiczny produkcji kotleta schabowego - strona 2

Fragment notatki:

Schemat technologiczny produkcji kotleta schabowego z ziemniakami puree

1. PRZYJĘCIE SUROWCÓW: Schabmąka pszennabułka tarta jajko ziemniaki masło przyprawy mleko

(...)

4. Smażenie kotletów do zrumienienia panierki na wolny ogniu

5. OBRÓBKA WŁAŚCIWA (puree)

1. podział na mniejsze cząstki
2. gotowanie od gorącej, osolonej wody do miękkości
3. przepuszczenie przez praskę ziemniaków
4. dodanie mleka i masła, wymieszanie

6. PORCJOWANIE

7 . EKSPEDYCJA

Opis produktu - KOTLET SCHABOWY Z ZIEMNIAKAMI PUREE

Nazwa

KOTLET SCHABOWY Z ZIEMNIAKAMI PUREE

Składniki: Schab, mąka pszenna, bułka tarta, jajko, ziemniaki,masło, przyprawy, mleko

(...)

Informacja żywieniowa dla jednej porcji

Kotlet schabowy Energia 411kcal Białko 19.2g Tłuszcz 30.9g Węglowodany 15.6g

Ziemniaki puree Energia 184kcal Białko 4g Tłuszcz 4.6g Węglowodany 33.8g

Czas przygotowania: 30min - puree, 20min - kotlet

Sposób przygotowania - Kotlet schabowy

  1. Umyć mięso
  2. Pokroić w poprzek włókien na plastry grubości 1.5cm
  3. Rozbić tłuczkiem do mięsa
  4. Przyprawić Opanierować w mące, jajku i bułce tartej
  5. Smażyć na oleju do zrumienienia panierki
  6. Ziemniaki puree
  7. Oczyścić i obrać ziemniaki
  8. Gotować od wrzątku w osolonej wodzie do miękkości
  9. Przecedzić i przetrzeć przez praskę do ziemniaków
  10. Połączyć ziemniaki z mlekiem i masłem

(…)

Schemat technologiczny produkcji kotleta schabowego z ziemniakami puree... ... zobacz całą notatkę

Komentarze użytkowników (0)

Zaloguj się, aby dodać komentarz