Karotenoidy
- Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
- Analiza żywności
Pozostałe mięsa 0,04 - 0,18 Wędliny 0,04 - 0,90 Ryby i przetwory rybne 0,02 - 0,25 Mleko w proszku pełne...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
Pozostałe mięsa 0,04 - 0,18 Wędliny 0,04 - 0,90 Ryby i przetwory rybne 0,02 - 0,25 Mleko w proszku pełne...
fabrycznego (kwiaty, owoce, warzywa, ryby itp.) - produkty o charakterze lokalnym (mięso, wędliny, wyroby...
aseptyczne Ocena w preparatyce mikroskopowej - preparaty odciskowe, barwne (ryby, wędliny) - ilość...
łatwiej przyswajane niż np. wołowiny. Mniejsza zawartość wody - łatwiejszy wyrób wędliny i konserw. Ad.7...
, wieprzowina, wołowina, gęsi, kaczki), tłuste i suche wędliny, parówki, tłuste ryby - Surowe warzywa i owoce...
, które nie wymagają obróbki termicznej ( głównie śniadań i kolacji ) organizacja: stanowiska krojenia: wędlin, serów...
krojenie wędlin i chleba mielenie mięsa rozdrabnianie warzyw obieranie ziemniaków krojenie frytek ostrzenie...
%, ponieważ podwyższają stężanie cholesterolu. Smalec, Słonina, Bekon, Tłuste mięsa i wędliny, Masło, Żółte sery, Olej...
, Tłuszcz (masło - dzieci, tłuszcze roślinne), wysokowartościowe białko (sery, twaróg, jaja, wędliny, ryba...
tłuszczu, chude mięso i wędliny, chude ryby i jaja - Podaż tłuszczu uzależniona od stopnia jego tolerancji...