Wędliny

note /search

Wykład - wodochłonność mięsai, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 196
Wyświetleń: 511

endogennej wody, również wody dodanej- egzogennej (ważne przy wyrobie wędlin) Wodochłonność jest ściśle...

Mięso, drób, ryby - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Alergie pokarmowe
Pobrań: 28
Wyświetleń: 735

, kurczak (bez skóry), wołowinę, cielęcinę. Z przetworów najlepiej wybieraj wędliny drobiowe i wołowe...

Wykład - pakowanie mięsa, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 21
Wyświetleń: 840

. W ten sposób mogą być pakowane duże kawałki mięsa odkostnionego, wędliny w batonach lub plasterkowane. Z tym że system...