Podstawy gastronomiczne - wykład
- Podstawy gastronomiczne
się je na podstawie określonych norm jakościowych i receptur. Wyróżniamy trzy grupy przetworów: 1. Wędliny 2. Konserwy...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
się je na podstawie określonych norm jakościowych i receptur. Wyróżniamy trzy grupy przetworów: 1. Wędliny 2. Konserwy...
) Niskoenergetyczna: produkty mleczne, margaryny, napoje, soki, słodycze, wędliny 3) Wysokobłonnikową: produkty...
z kości i mięsa, - wędliny, konserwy, - podroby, - dziczyznę, - baraninę, - sardynki, - śledzie, - szproty...
naturalna, - zwykłe pieczywo, solone - wędliny, - konserwy, - sery dojrzewające, topione, - ryby wędzone. ...
w proszku Mechanizm: niskie Aw Wędzenie: Mięso, wędliny, ryby, sery Mechanizm: niskie Aw i zw z suchej...
z kości i mięsa, - wędliny, konserwy, - podroby, - dziczyznę, - baraninę, - sardynki, - śledzie, - szproty...
naturalna, - zwykłe pieczywo, solone - wędliny, - konserwy, - sery dojrzewające, topione, - ryby wędzone. ...
, wiedzy oraz talentów największych polskich producentów mięs i wędlin. Łączy w sobie, co najmniej...
wodorowych Mięso, wędliny, chleb Lepkość Gęstnienie, wiązanie wody Zupy, sosy, Żelowanie Tworzenie matrycy...
Hamuje rozwój grzybów Bardzo niska rozpuszczalność w wodzie Produkty (sery, wędliny) zanurza się w wodnej...