Tyndalizacja mięsa - strona 7

note /search

Surowce zwierzęce - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 175
Wyświetleń: 1085

,sam nie choruje,PAŁECZKI, GINIE W WYS TEMP) Gronkowiec Zlocisty-Staphyloeoccus Aureus Kilka %(mleko,śmietana,mięso...

Egzamin z towaroznawsta surowców

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo surowców i produtków zwierzęcych
Pobrań: 224
Wyświetleń: 1120

. Klasa S- o zawartości mięsa w tuszy 60% i więcej, 2. Klasa E- o zawartości mięsa w tuszy 55...

Chów zwierząt - rodzaje

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Agroturystyka
Pobrań: 329
Wyświetleń: 2254

ich cech użytkowych (mięso, mleko, skóry, jaj, siła pociągowa) Produkty pochodzenia zwierzęcego stan. podst...

Aminokwasy Występowanie

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 175
Wyświetleń: 2324

- białka 2-3%, białka krwi 6% Izoleucyna - mięso, produkty zbożowe 4-5%, jaja, mleko 6-7% Leucyna...

Etapy rozkurczu

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 35
Wyświetleń: 2212

•* ATP + AMP Ważny jest odpoczynek zwierzęcia przed ubojem , aby w mięsie był wysoki zapas ATP...

Wychładzanie poubojowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 42
Wyświetleń: 2163

O °C i następuje wyrównanie w całej objętości mięsa . Temperatura nie powinna być większa od 7 ° C...

Diety szpitalne

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1190

, a jednocześnie dały się odpowiednio rozdrobnić -głównym źródłem białka są: mleko, jaja, twaróg, mięso najlepiej...