Surowce zwierzęce - wykład
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Mikrobiologia
,sam nie choruje,PAŁECZKI, GINIE W WYS TEMP) Gronkowiec Zlocisty-Staphyloeoccus Aureus Kilka %(mleko,śmietana,mięso...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
,sam nie choruje,PAŁECZKI, GINIE W WYS TEMP) Gronkowiec Zlocisty-Staphyloeoccus Aureus Kilka %(mleko,śmietana,mięso...
. Klasa S- o zawartości mięsa w tuszy 60% i więcej, 2. Klasa E- o zawartości mięsa w tuszy 55...
wody w produkcie zmniejsza się do 10-12%. Wadą tej metody jest powolność oraz fakt, że wysuszone mięso...
ich cech użytkowych (mięso, mleko, skóry, jaj, siła pociągowa) Produkty pochodzenia zwierzęcego stan. podst...
- białka 2-3%, białka krwi 6% Izoleucyna - mięso, produkty zbożowe 4-5%, jaja, mleko 6-7% Leucyna...
: - sucharków, - czerstwej bułki, - gotowanego przetartego jabłka, - marchwi puree, - chudego rosołu, - mięsa...
; obrotu mięsem i jego przetworami oraz pochodnymi; produkcji mączek paszowych i tłuszczów...
•* ATP + AMP Ważny jest odpoczynek zwierzęcia przed ubojem , aby w mięsie był wysoki zapas ATP...
O °C i następuje wyrównanie w całej objętości mięsa . Temperatura nie powinna być większa od 7 ° C...
, a jednocześnie dały się odpowiednio rozdrobnić -głównym źródłem białka są: mleko, jaja, twaróg, mięso najlepiej...