Smalec - strona 3

note /search

Białka, tłuszcze i cukry

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 532
Wyświetleń: 5537

- 10g/ 24g - zwierzęce smalec, masło, śmietana nasycone kw. tłuszczowe, podnoszą poziom cholesterolu...

Lipidy - zalecenia żywnościowe

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1022

- zawartość procentowa 18:2 (n-6) 18:3 (n-3) 20:5 (n-3) 22:6 (n-3) tłuszcz z masła 1-4 0,4-2 - - smalec 2-15 0...

Lipidy - glicerydy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1225

zwierzęce występują w wielu produktach pochodzenia zwierzęcego w postaci n.p. łoju, smalcu, mleka, olejów...

Analiza strategiczna piekarni

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Podstawy zarządzania przedsiębiorstwem
Pobrań: 3157
Wyświetleń: 6160

potrzebne do wykonania wyrobu tj. mąkę, jajka, margarynę, tłuszcz piekarski, miód sztuczny, smalec, syrop...

Lipidy - monoenowe

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 49
Wyświetleń: 938

2. Kwasy monoenowe Badając kwasy tłuszczowe ze smalcu Chevreul (1823) odkrył kwas olejowy...