Zagadnienia na egzamin, sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Technologia żywności
dojrzewajace -a,b,c 29CO MA NAJWIEKSZA LICZE JODOWA(chyba) A)MASŁO B)ŁÓJ C)SMALEC D)OLEJ SLONECZNIKOWY 30...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
dojrzewajace -a,b,c 29CO MA NAJWIEKSZA LICZE JODOWA(chyba) A)MASŁO B)ŁÓJ C)SMALEC D)OLEJ SLONECZNIKOWY 30...
( nasycone-smalec); odmiany odporne maja więcej nienasyconych – kw.linolowy; nieodporne-heksadekanowy...
się: masło, smalec, łój (wołowy, barani), słoninę. W tłuszczach zwierzęcych (z wyjątkiem rybich) obecne...
-słonina, smalec (źródło energii i tłuszczu) warzywa i owoce = ziemniaki (źródło skrobi, soli mineralnych...
bardzo duzo potraw i nowosci jaie poznal (smalec). Jesli chodzi o trunki to Europa dzielila się na strefy wina...
stosowane do: tłuszczów i olejów do przetwórstwa z obróbką termiczną tłuszczów i olejów do smażenia smalcu...
jadalne dzielą się na tłuszcze roślinne (oleje), zwierzęce (masło, smalec) i mieszane...
zamiast owoców oraz owoców innych niż zasugerowano na opakowaniu. Dodatek smalcu i innych tłuszczy...
umieszczonych na drobnych kostkach Słonina, pachwina, podgardle - do wytapiania na smalec, dodatek do farszów...
cukierniczych i smalcu. Inne naturalne przeciwutleniacze to: kwas l - askorbinowy, karotenoidy. E 310 -312...