Smalec

note /search

Tłuszcz - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 7
Wyświetleń: 868

Tłuszcze Tłuszcze spożywcze (poza masłem) dzieli się na tłuszcze pochodzenia zwierzęcego (smalec...

Kwasy nieorganiczne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 168
Wyświetleń: 994

/kg Zastosowanie - margaryna, oleje, majonezy, smalec Przeciwutleniacze syntetyczne a) E-320 - BHA...

Tłuszcze - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 175
Wyświetleń: 1449

spożywcze (masło, smalec, margaryna, oleje jadalne, etc.) Nadmierne spożycie tłuszczów i węglowodanów...

Kwasy tłuszczowe

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biochemia
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1330

. Poza tym wykorzystuje się je w przemyśle spożywczym (masło, oleje, smalec, margaryna), oraz jako paliwa (stearyna...