Smalec - strona 2

note /search

Żywienie pacjentów ze stomią

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1253

(tłustych mięs, wędlin, tłustych serów, smalcu) oraz słodyczy (czekolady, wyrobów cukierniczych). Potrawy...

Zastosowanie enzymów, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1190

- hydrolizowane w mleku, masie, smietanie, smalcu, mace, kaszy Działanie pożywne: wytwarzanie odpowiedniego smaku...

Tłuszcze jadalne-klasyfikacja

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 525
Wyświetleń: 1848

ze względu na funkcje technologiczna piekarskie cukiernicze smażalnicze Tłuszcze zwierzęce: słonina smalec...

Ryby, podział ryb konsumpcyjnych

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 840
Wyświetleń: 4557

, pieczarkowym, holenderskim) z warzywami z wody. Ryby smażone W oleju sojowym, słonecznikowym, w smalcu. Ilość...

Utlenianie Lipidów

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 1043
Wyświetleń: 4361

, rzepakowy niskoerukowy, smalec, masło kakaowe; Tłuszcze o trwałych formach β', mikroskopijne igiełki lµ...