Potrawy dietetyczne
- Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
- Technologia gastronomiczna
i na parze pieczenie w folii albuminowej lub pergaminie duszenie bez wstępnego podsmażania smażenie...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
i na parze pieczenie w folii albuminowej lub pergaminie duszenie bez wstępnego podsmażania smażenie...
wędzenie obróbka cieplna obgotowywanie parzenie smażenie duszenie pieczenie chłodzenie i mrożenie SUSZENIE...
, masła). Jada się jak najmniej przetworzone rzeczy. Jak najmniej rzeczy smażonych i unika się cukru...
(do zup: grochówka, ser, bigos) łopian większy (do smażenia jak frytki, roślina uprawiana w Japonii...
jak: smażenie i duszenia z tłuszczem. Produkty zalecane: - sucharki, - czerstwe pieczywo pszenne, - mąka pszenna...
niskiej temperatury w jakiej przebiega proces. Największe zmiany zachodzą w czasie smażenia potraw...
i ziemniaki smażone na odpowiednim oleju - raz na 2 tygodnie - W technologii przygotowania potraw...
z Łososiem wędzonym 20 zł *Krem z homara 21zł *Zupa dnia 15zł Dania główne: *Sola „Mazanin” 45zł Smażone...
niż grilowanie smażenie w głębokim tłuszczu suszenie bezprzeponowe gazami spalinowymi upalanie kawy ekstrakcja...
, natomiast zakazane jest smażenie, duszenie z dużą ilością tłuszczu i pieczenie w sposób tradycyjny Liczba posiłków...